umuttoker umuttoker

2013 Yılının Kritiği

           Evet sanki biraz geç oldu 2013 yılının kritiğini yapmak için ancak 2014 yılının geride kalan 6 ayını düşününce yeni yeni anlayabiliyorum 2013'ün kıymetini.

Evet dediğim gibi nedir beni isyan ettiren geçen yılı şimdikine tercih ettiren? Aslında beni bilen bilir, hiç bir şeyin moralimi bozmasına izin vermeyen hayatı sadece o günden ibaretmiş gibi yaşamaya özen gösteren biriyim. Hâlâ da kendimi aynı düşünüyorum ancak bu gün bana neden üzgün olduğumu soran farklı iki kişi, bunları sorgulamama vesile oldu. Her ikisinede aynı cevabı ("Yok bişeyim") verdim ama birbirinden haberdar olmayan bu iki kişinin bendeki bu değişikliği (ben olmadığını sanıyordum) farketmesi benimde aynı soruya cevap aramaya kendimi onların gördüğü gibi kabullenmeye ikna etti.

         Neydi bugünün dünden farkı? Ne olmuştuda beni bu kadar üzebilmişti? Aslına bakarsanız hiç bir geçerli sebebi yok hatta ve hatta bunu bir başkası yapsa acımasızca eleştirir ergen diye dalga geçerdim büyük ihtimalle. Evet 5 dersimden 3'ü F geldi. Derslerin/okulun not için okunmadığını ve alınan notların hayatta hiç bir anlam ifade etmediğini benim kadar sert bir şekilde savunan yoktur muhtemelen. Ben bunu yıllardır aynı şekilde düşünüyorum fakat bu yıllarda da hiç bir dersim F gelmemişti, belkide bunun rahatlığıyla böyle atıp tutuyordum. Hala bu konu hakkında farklı düşünmüyorum ama neden bu kadar üzgünüm o zaman? Düşünüyorum ve geçen yıl aklıma geliyor. Hayatımın en düzenli olduğunu düşündüğüm yıl. Aslında bol bol şikayet ettiğim ve yaşarken hiç mutlu olmadığım bir yıl. Napıyordum geçen yıl, 2 farklı işte çalışıyor ve okulumada aksatmadan (haftada bir kaç derse giremiyordum) devam ediyordum. Ekonomik özgürlüğün baya üstünde bi seviyede para kazanıryor istediklerimi bu sayede düşünmeden alabiliyordum. 2013 yazında staja başlamış ve staj bitiminin ardından aynı yerde çalışmaya başlamıştım. Yaz aylarında 2 işde çalışmanın getirmiş olduğu disiplinle kilo vermeye karar vermiş ve 3 ayda tam 20 kilo vermiştim. İsmimle bir domain (bu site :)) alarak blog yazmaya başlamıştım. Arkadaşlarımla şehir dışında yazılım/fikir yarışmalarına katılıp derecede yapıyorduk.

        2014 yılının başlangıcıyla verdiğim kiloları yavaş yavaş almaya başladım ve yapmış olduğum şok diyetin etkisiylede saçlarım dökülmeye başladı. 4. ayda 2. işimden ayrılmak zorunda kaldım tabi bu arada gelen paraların vermiş olduğu gazla bir çok borçda yapmış oldum. Ve okul bitti 6. aydayız verdiğim kiloların nerdeyse tamamını geri almış bulunmakdayım, 3 dersim F geldi baştada bahsettiğim gibi. Yarın, bu yaz staj yapabilmek için başvuruların (evraklar hazırlanıp okula teslim edilmesinin) son günü ve ben turkcellden staj için hâlâ cevap bekler durumdayım. Muhtemelen staj yapmadığım için okulu yarım dönem uzatcam. Az önce berberden geldim, üzgün olduğumu söyleyenlerden biri bu berber abimiz, baktım nerdeyse saç kalmamış durumda kel olmama ramak kaldı.Hosting değişikliği nedeniyle bütün blog yazılarım (2-3 tane vardı :)) da gitti ve bu güne kadar da hiç bir şey yazmadım.

        Evet bunları oturup tek tek düşünmesemde muhtemelen bilinç altımda yer kaplayan bunca şey benim üzgün olmamı sağlıyor. Tabi oturup bunlara üzülcek değilim ve bir yerden tekrar başlamayı düşünerek bu blog yazısını bir geri dönüş noktası olarak yazıyor, diğer yazılarımda da iyi gelişmeleri paylaşacağımı umut ederek bu yazıyıda noktalıyorum.